2024-02-23 Egyesületi klubnap a Bálint Sándor Művelődési Házban

A harmonikazene belengte a Bálint Sándor Művelődési Házat 2024. február 12-én délután, a gyülekező tagok pedig kicsit belehallgattak a „műhelymunka” kicsit sem könnyű folyamatába. Zenekarunk próbált szorgalmasan, és amíg ők a nagyteremben dolgoztak, mi, a zenét szerető, de nem művelő tagság kint gyülekeztünk az előtérben. Beszélgettünk, tagdíjat fizettünk, jól „elvoltunk”.

 

A Dél-alföldi Harmonikabarátok Egyesületének szokásos havi klubestje 17 órakor kezdődött, Bakos József elnök üdvözölte a jelenlévőket, Ginál János Simon titkár ismertette a közeljövő programjait, majd hivatalosan köszöntötte a névnapjukat ünneplő tagjainkat.

 

A zenés bemutatót a Dr. Rátkai Sándor – Kovács József duó kezdte, szórakoztató zenei csokrot játszottak, őket követte egyik – tagsági kérelmet benyújtott – ifjú harmonikás barátunk, Tóth Márton András „Marci”, kinek játékát figyelemmel és elismeréssel hallgattuk.

 

Marcit követte Szűcs László bűvészünk, szokásosan megfejthetetlen mutatvánnyal. Ginál János Simon harmonika játéka után a country-táncos lányok pörögtek-forogtak a színpad „helyén” Sprőber Mónika  harmonika-zenekari tagunk vezetésével.

 

A vidám tánc után a névnaposok megvendégelték az őket köszöntőket, jó hangulatú társalgás vette kezdetét, majd hamarosan összeültek zenészeink is. Változatos „örömzene” emelte a hangulatot, néhányan táncra is perdültek.

 

Zárórakor jó hangulatban indultunk haza.

 

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők Honlapunkon a Galéria/Fotók menüpontban!

 

Moravszky Éva Mária