2024-03-22 Egyesületi Közgyűlés és Klubnap a Bálint Sándor Műv. Házban

Szeles, de szép tavaszi időben gyülekeztek a szegedi Dél-alföldi Harmonikabarátok Egyesületének tagjai 2024. március 22-én a Bálint Sándor Művelődési Házban.  Az éves mérlegzáró Közgyűlésre került sor, melyen a tagok elfogadták a 2023. évi beszámolót és a 2024. évi munkatervet a költségvetéssel. Módosításra került a Pénzkezelési Szabályzat is.

 

A Közgyűlés után – a havi egyesületi klubnap keretében - az aktuális hivatalos névnapi köszöntések következtek, majd a zenéé lett a főszerep.

Elsőként Czikora Tibor szórakoztatta a megjelenteket, majd Ginál János Simon német dallamokat játszott. Őt követte Kalusi Dénes a szokásos virtuóz módon előadott számokkal.

 

Pihenésként Szűcs László mutatott be egy – szokásosan megfejthetetlen - bűvésztrükköt, Siprikóné Petrányi Ildikó bűvészinaskodásával. Őket követte a Dr. Rátkai Sándor – Kovács József duó népszerű retró dallamokkal, később csatlakozott hozzájuk Lévai László énekesünk is. A közönség jó hangulatban dúdolgatta a fülbemászó dallamokat.

 

Felvette a harmonikát Kálmán Krisztián is, akinek nemrégen született meg a kisfia, és az utóbbi időkben nem sok ideje volt a nyugodt harmonikázásra. Megértjük!

 

Utolsóként mutatkozott be Tóth Márton András, egyik legújabb és majdnem a legifjabb tagunk, aki igen nagy sikert aratott bravúros játékával. Elnökünk külön megdicsérte tehetségét, szorgalmát, és a feltűnő haladást játékában. Úgy tűnik, igen jó úton jár, mivel Orosz Zoltán harmonikaművész játékát igyekszik tanulni, és nem eredménytelenül! Gratulálunk, csak így tovább Marci!

 

Névnaposaink közös köszöntése után megkezdődött az örömzene, az ének, a tánc egészen záróráig.

 

A rendezvényről készült fotók megtalálhatók Honlapunkon a Galéria/Fotók menüpontban!

 

Moravszky Éva Mária